COPYRIGHTED CONTENTS / HAKCIPTA TERPELIHARA

myfreecopyright.com registered & protected

Tuesday, November 13, 2012

jauhnyeeee...dari Vietnam kerrr?

hehehehe...
ketandusan cerita semenjak dua-menjak nih....

okehhhh...biasanya kalau i ketandusan cerita tu..
i akan cuba mulakan dengan cerita makan-makan
and...since this is a free-style content based blog...
i don't feel that sharing information about food 
would do anyone harm!

amboiiii...berhabok speaking LONDON gitewww.....
kejap lagi berteraborlah grammatical errors nyeerrrrr!

okay lah kak Munah oii....ni i nak cerita dah...
sebelum balik bercuti hari tu, 
i bermalam dahulu di Kapit....sesaja...
and bila dah bermalam di Kapit tu...
i biasanya akan melepak bersama family Kakak Ross. 

pada malam tu, 
i ajak lah kakak Ross and laki dia 
pergi melepak and makan malam bersama.
laki kakak Ross pun bawaklah makan 
ke satu tempat yang best sangat.
tapi, spoil pulak, i tak tau apa nama tempat tu....
diaorang cuma kata tempat tu lebih dikenali sebagai 
"tempat makan dekat Jabatan Laut"
yang peliknye...Kapit bukan nya tepi laut! aneh!

menu banyak yang jenis lazim jerrr....
nasi ayam goreng laaaa
nasi goreng ayam laaa...
nasi goreng belacan laaa
mi goreng laaa...
nasik ayam penyet dilanggar lori laaa....
typical sangat...

tapi ada satu yang menarik perhatian i....
macam resepi best jerrr...
tapi i yakin sangat tak ramai yang suka...
tapi for me, it was the best!
memang puas hati...sebab rasanya menarik sangat. 
it was NASI GORENG VIETNAM....
tengok jerrr laa gambar kat bawah ni....

sedap, sebab nasinya digoreng dengan kicap manis, 
sos lada hitam, sos tomato....
dan ada cebisan ikan bilis yang digoreng rangup!
tapi yang buat best adalah, 
nasiknya digoreng bersama bunga kantan!
itu lah yang best nyerrrr........

anyway, kalau ada peluang, 
memang i akan cuba lagi nasi goreng Vietnam nih...
best sangat!

mukadimah: 
don't hate me 'coz i'm beautiful
but hate your boyfriend 
because he thinks i'm beautiful
(statement datang gila meroyan! hehehehe)

No comments:

Post a Comment

what's your say...
apa kata anda...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...