COPYRIGHTED CONTENTS / HAKCIPTA TERPELIHARA

myfreecopyright.com registered & protected

Saturday, November 1, 2014

projek bikin nasik ayam




aktiviti hujung minggu i di skool
biasa nya lebih kepada memanjakan perut.
luckily i am excellent in cooking
 (chewahhhh...nak mampus konfiden terer memasak).



Ahad dua minggu yang lepas,
 i buat projek nasik ayam.
 boleh laaa jugak, buat something special kat skool,
 bukan nya ada orang nak kritik pun masakan i.
sebab i yakin sangat masakan i ni
memang meletops sangat sedapnya
 (puji sendiri lagikkk....)

amboi, bersungguh memuji diri kannn...
riak sangat.
tak laaaa, mana lah i ni hebat sangat memasak,
 sekadar testing-testing masak jer...
tapi alhamdulillah, dapat jugak buat.
at least, takdak
 orang kena food poisoning
bila makan masakan i. hehehehehe....

okeh...pusing balik kat cerita penuh keyakinan i tadi.
gambar kat atas tu adalah dua orang student Tahun 6 i
yang sangat rajin menolong i di dapur.
kupaskan bawang...diaorang jugak,
ambikkan daun pandan...dua orang ni jugak...
tolong basuh periuk...diaorang jugak...
gorengkan ayam, petik dan tumbuk daun ubi....
pun dua orang ni juga.

well, being the most wonderful
and bootylicious teacher that i am,
i ajar jugak lah macamana nak
menggoreng ayam tu supaya
sentiasa moist isinya but still crunchy kulit nya,
and also macamana nak menghasilkan
daun ubi goreng yang sedap style instant.

rasanya diaorang ni suka
bila dapat belajar something
that they never learn in Primary school,
plus, they get to eat what they had prepared.

okay, enjoy cooking
during your weekend
everyone.






No comments:

Post a Comment

what's your say...
apa kata anda...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...